Čo je masáž jóni, a prečo by ste ju mali robiť

 

Jóni masáž, známa aj ako masáž yoni, je jedným z prvkov tantrického sexu. Ide o masážnu terapiu yoni, ktorá v preklade znamená: orgazmus, masážne techniky a zdravie vagíny. Aj keď doslovný preklad tohto pojmu je iný, tantra hovorí o yone ako o posvätnom mieste a zmyselnej masáži. Čo v podstate aj je pravda. Tak poďme na to dámy a páni. Poďme sa povenovať tomu najkrajšiemu a najuctievanejšiemu miestu na ženskom tele. Vagíne!

Podstata jónovej masáže spočíva v skúmaní, hladkaní a stimulácii vulvy tak, akoby to bolo niečo dokonalé, neuveriteľné a hodné skutočného uctievania. Vedľajším účinkom tejto masáže môže byť orgazmus, často viacnásobný, ale to nie je to jej cieľ.

Pre koho je jóni masáž  určená

Jónová masáž je prospešná pre každú ženu, ktorej nevadia dotyky alebo masáž tela. Pomáha zmierniť komplexy a stereotypy spojené s vagínou, rovnako ako masáž tela pomáha uvoľniť napätie a stres. Týmto spôsobom žena lepšie spoznáva svoje telo, uvedomuje si svoju sexualitu a začína sa viac akceptovať a rešpektovať. Hlavným účelom jónovej masáže je teda prebudiť a odkryť svoju vnútornú sexualitu.

Jónová masáž môže byť prospešná najmä pre ženy, ktoré zažili psychickú traumu spojenú so sexom, násilím alebo ponižovaním.

Príprava na jóni masáž

Pripravenosť na jónovú masáž zahŕňa vytvorenie vhodnej atmosféry a psychickú aj fyzickú prípravu. Masáž môže byť vykonávaná profesionálnym masážnym terapeutom (takúto masáž poskytujú aj na Slovensku v tantra masážnych salónoch a 45min  stojí okolo 100eur) alebo sa dá zvládnuť aj svojpomocne či vám ju môže vykonať partner. Je dôležité byť v správnom psychickom stave a vytvoriť si pohodlné a bezpečné prostredie.

Existuje mnoho techník jónovej masáže, ako napríklad zaoblenie ruky okolo vagíny, kruhové pohyby okolo klitorisu, jemné pulzujúce pohyby na klitorise, ťahanie klitorisu a malých pyskov, alebo trenie klitorisu medzi prstami. Je dôležité experimentovať s rôznymi technikami a prispôsobiť ich vlastným preferenciám.

Ako robiť jóni masáž

Existuje mnoho techník masáže jóni. Ak ste začiatočník, skúste jednu z jednoduchších možností. Alebo môžete aj niekoľko naraz. Dôležité je čo najviac sa uvoľniť a odovzdať sa pocitom.

  • Pripravte si prostredie a atmosféru. Zapnite si relaxačnú hudbu, zapáľte vonnú sviečku, stlmte svetlo.
  • Umiestnite jeden vankúš pod kríže a druhý pod hlavu.
  • Pokrčte kolená tak, aby boli chodidlá v úplnom kontakte s podlahou. Pomaly roztiahnite kolená, aby ste odhalili svoju vagínu.
  • Pošúchajte si dlane aby ste zahriali prsty.
  • Jemne, pomaly, prstami masírujte spodnú časť brucha a oblasť pri ohanbí.
  • Zľahka si masírujte prsia a dvorce.
  • Nedotýkajte sa bradaviek v prvých minútach: mali by byť napäté, ostré. Potom ich zľahka povytiahnite alebo prištipnite, vyberte si akciu, ktorá bude pre vás žiaduca a pohodlná.
  • Prejdite si rukami po zadku, hornej časti nôh a vnútornú stranu stehien.

 

Takto pripravená možete začať tantrickú jóni masáž. Tak vypnite hlavu a užite si ju:

 

  1. Pohár: Dajte si dlaň do polohy, ako keby ste v nej držali pohár. Nasmerujte dlaň k hrádzi a krúživými pohybmi zakryte otvor vagíny .Pomaly stlačte dlaň a masírujte ňou oblasť pod ňou.
  2. Kruhy: Špičkou ukazováka začnite obkresľovať klitoris v smere a proti smeru hodinových ručičiek. Prstom nakreslite striedavo malé a veľké kruhy .Experimentujte so silou tlaku, striedajte ľahké jemné dotyky s asertívnymi.
  3. Tlak: Stlačte ukazovák na klitoris v jeho spodnej časti a robte ľahké pulzujúce pohyby. Potom bez uvoľnenia tlaku posúvajte prstom po klitoris, akoby ste ho chceli stiahnuť späť. Opakujte rovnaké pohyby na oboch stranách klitorisu.
  4. Ťah: Uchopte klitoris palcom a ukazovákom a jemne ho zdvihnite a odtiahnite od tela. Po niekoľkých sekundách uvoľnite. Potom oboma rukami potiahnite veľké pysky ohanbia. Pustite, Striedavo ťahajte klitoris a malé pysky.
  5. Trenie: Umiestnite palec a ukazovák okolo klitorisu. Vtierajte pomaly a jemne, pričom klitoris prevaľujte medzi prstami. Venujte tejto technike aspoň pár minút.