8 tipov ako zvýšiť sebavedomie v posteli (SEBALÁSKA)

Milé naše čitateľky, vitajte späť v našej rubrike Sexi-talk, kde nám fanúšikovia z Instagramu, Facebooku či Tiktoku posielajú otázky a my odpovedáme. Téma nášho najnovšieho príspevku je budovanie sebavedomia v posteli. Nižšie uvádzame niekoľko našich obľúbených tipov, ktoré dúfame, že vám pomôžu.

POŠLITE SVOJMU TELU LÁSKU A TO HNEĎ TERAZ!

“Aby ste sa cítila nahá čo najlepšie a skutočne sa spojila so svojím telom, zmena vášho postoja bude mať oveľa väčší vplyv ako zmena toho, čo vidíte v zrkadle,” hovorí  psychologička Katarína Beecher. Cítiť sa “sexi” je predovšetkým o vašom myslení a nastavení. Zabudnite na vaše negatívne myšlienky. Pozrite sa na seba v zrkadle a povedzte si aká ste krásna a nezabudnite sa na seba usmiať.

ROBTE NIEČO, VĎAKA ČOMU SA BUDETE CÍTIŤ SEXY

“Môže to byť brušný tanec, pole dance, fly fit alebo joga. Nie sú to len aktivity pre ženy s “dokonalým” telom,” pokračuje Beecher. “Začať sa venovať pole dance či fly fit je jedna z najlepších vecí, ktoré som kedy urobila pre svoje celkové zdravie a obraz tela.” Pomôže vám to spojiť sa so svojím telom.

KOMUNIKUJTE

Otvorená a zdravá komunikácia s partnerom je kľúčom k sebavedomému sexu. Hovorte o svojich túžbach, obavách alebo preferenciách so svojím partnerom. Jasná komunikovácia môže zlepšiť vzájomné porozumenie a intimitu, a tým aj vaše sebavedomie.

VYPNITE HLAVU

Vpustiť samú seba do svojho tela je kľúčové v sexuálnych aj nesexuálnych momentoch. Precvičte si niektoré somatické cvičenia pozornosti, Kegelove cviky či obyčajné dychové cvičenia. Pomôže vám to prepnúť sa na jazyk vášho tela, vďaka čomu si budete schopnejšie všímať signály rozkoše a budete schopné zostať pri týchto pocitoch v zápale okamihu a menej sa necháte rozptyľovať negatívnymi myšlienkami.

 

 

NIKDY NEPODCEŇUJTE SILU PEKNEJ SPODNEJ BIELIZNE

Ak ste na tom podobne ako my a za posledných pár rokov ste strávili veľa času v teplákoch – hoci sú pohodlné, zistili sme, že ich občasná výmena za niečo riskantnejšie (ako je toto sexi kožené body) výrazne zvyšuje sebavedomie. Áno, aj keď si ho oblečiete iba tak pre seba.

sebavedomie

VYSKÚŠAJTE MAKE-UP

Skúste sa sama pre seba pekne nalíčiť.  Bojíte sa, že to nezvládnete? Pozrite si jednoduché tutoriály na YouTube.

UROBTE SI RADOSŤ

Naučte sa, čo vám robí radosť a čo vás vzrušuje. Skúste experimentovať s rôznymi spôsobmi sexuálneho vyjadrenia, aby ste sa cítila sebavedomejšie a pohodlnejšie so svojou sexualitou.

UŽITE SI KOMPLIMENTY A ZVÝŠTE SEBAVEDOMIE

Ľudia prijímajú komplimenty len v jednej tretine prípadov a v ostatných dvoch tretinách ich odbíjajú alebo odmietajú. Musíme s tým prestať! Naučiť sa prijímať komplimenty sa stáva aktom sebalásky a umožňuje nám mať otvorenú myseľ a prijať pohľad iného človeka ako novú potenciálnu pravdu o nás. Naučiť sa prijímať a absorbovať komplimenty nie je dobré len pre toho, kto kompliment dáva, ale možno budete prekvapená aj vy, že sa dobre cítite!