Naučte sa základy tantrickej masáže: Kroky, ktoré môžete vyskúšať doma

Tantrická masáž je masážna technika, pri ktorej sa masíruje celé telo– vrátane intímnych partií. Cieľom je prebudiť sexuálnu energiu, prehĺbiť intimitu medzi vami a vaším partnerom a zvýšiť všímavosť k sexuálnej rozkoši a vášmu telu.

Čo je tantrická masáž?

 ,,Tantrická masáž je erotická masáž zameraná na uvoľnenie, vzrušenie a spojenie medzi dvoma ľuďmi so zameraním na erotogénne zóny,” hovorí sexuologička a profesorka Tara Suwinyattichaiporn, MD .Tantrická masáž pochádza z tradičnej východnej filozofie a duchovnej praxe, ktorá sa datuje až do obdobia pred viac ako 5000 rokmi. Jej pôvod sa spája so starovekými tantrickými učeniami v Indii a Tibetu, ktoré sa zameriavali na spojenie tela, mysle a ducha.  Na rozdiel od väčšiny iných masážnych metód, tantrická masáž zahŕňa duchovné prvky ako očný kontakt, všímavosť a dýchacie techniky .

Tantra sa však často spája aj s sexualitou, pretože vychádza z predpokladu, že životné sily, ktoré sa prejavujú v sexuálnom aktu, sú dôležitým zdrojom energie a posvätnosti.

V súčasnosti sa tantrická masáž praktizuje po celom svete a stala sa populárnou voľbou pre ľudí, ktorí hľadajú alternatívne spôsoby relaxácie a liečby.

Tantrická masáž doma

Tantrická masáž doma zahŕňa vaše erotogénne zóny a pohlavné orgány, ale cieľom nie je dosiahnuť orgazmus. Počas masáže je možné dosiahnuť orgazmus, ale ťažisko je na dávaní a prijímaní potešenia od partnera, nie o orgazme.

  1. Pripravte prostredie: Vytvorte relaxačnú atmosféru tichým osvetlením, sviečkami a príjemnou hudbou. Odporúčame playlist na Spotify alebo na Youtube
  2. Vyberte si miesto, ktoré bude pohodlné a dostatočne veľké pre vás a vášho partnera. Môžete využiť posteľ alebo zem, kde si dáte hrubú deku a vankúše.
  3. Použite prírodné oleje: Použite kvalitný prírodný olej, ako je napríklad mandľový olej, alebo kokosový, ktorý je skvelý na masáž tela. Môžete pridať aj niektoré éterické oleje na zlepšenie vône a účinkov.
  4. Začnite relaxačným dychom: Začnite relaxačným dychom, ktorý pomôže uvoľniť stres a zlepšiť tok energie. Sústredte sa na dýchanie a vyberte si pomalý rytmus.

 

  1. Rozhodnite sa, kto bude masírovať: Ak masírujete partnera, nechajte ho ležať tvárou nadol a začnite masážou chrbta. Ak máte radi rovnaký pocit, môžete sa navzájom masírovať.
  2. Použite jemné dotyky: Začnite s jemnými dotykmi a postupne prejdite na intenzívnejšie dotyky. Snažte sa používať celé telo a nie len ruky.
  3. Sústreďte sa na dýchacie techniky: Sústreďte sa na dýchacie techniky, ktoré pomôžu uvoľniť napätie a zlepšiť tok energie medzi vami a partnerom.
  4. Uvoľnite telo: Uvoľnite telo a nechajte sa unášať pocitom a dotykmi. Snažte sa sústrediť sa na prítomný okamih a nezamýšľajte sa nad minulosťou alebo budúcnosťou.

 

Výhody tantrickej masáže

Tantrická masáž má mnoho výhod pre telo a myseľ. Pomáha uvoľniť napätie a stres, zlepšuje celkovú relaxáciu a zlepšuje tok energie v tele.

Tantrická masáž je skvelým spôsobom, ako zlepšiť intimitu a pripojenie s partnerom, ale vyžaduje si to veľa trpezlivosti a sústredenia. Je dôležité byť otvorený novým zážitkom a nechať sa unášať toku energie.