Čo je masáž lingamu a ako ju správne robiť?

Masáž lingamu pochádza z tantrickej masáže a je zameraná na masáž penisu. Masáž lingamu zahŕňa nielen masírovanie a hladenie penisu, ale môže zahŕňať aj pokročilejšie techniky, vrátane masáže semenníkov, hrádze i prostaty (v tantre uvádzané ako masáž posvätného bodu). Masáž lingamu nie je iba o jednom orgazme. Namiesto toho ide o viacnásobné potešenie, ktoré prechádza vlnami viacerých orgazmov počas masáže.

Lingam sa voľne sa prekladá ako „svetelný prútik“. Vo filozofii tantry pristupujeme k lingamu z miesta najvyššej lásky a rešpektu, rovnako ako k yoni alebo vagíne. (Masáž yoni možno považovať za ekvivalent masáže lingamu, ktorá sa vykonáva ženám.) Keď svojmu partnerovi prinesiete potešenie prostredníctvom jeho „svetelného prútika“, ste naplnení tou istou energiou alebo svetlom počas vedomej výmene energie v dávaní a prijímaní potešenia.

Veľkou súčasťou posvätnej sexuality je naučiť sa milovať penis a nebáť sa ho. Mnoho žien stále nie je úplne stotožnených s manipuláciou s mužským penisom. Ak je to aj váš prípad, nájdite si čas na zamyslenie sa nad všetkými negatívnymi dojmami a začnite s nimi pracovať. Masáž lingamu sa robí preto, aby sme potešili partnera. V penise je totiž obrovské množstvo sexuálnej energie alebo chi a naučiť sa, ako ju stimulovať a cirkulovať, je veľmi dôležité.

 

Ako správne urobiť masáž lingamu

Masáž lingamu môže byť vykonaná dvoma spôsobmi: samostatne, prostredníctvom tantrickej masturbácie, alebo s partnerom, prostredníctvom tantrickej masáže.

 

Pripravte atmosféru

Vytvorením príjemnej atmosféry môže byť masáž lingamu príjemným zážitkom pre vás oboch. Pripravte si:

  • čistú a voňavú plachtu alebo uterák,
  • stlmte svetlá,
  • zapáľte sviečku,
  • pustite meditatívnu hudbu,
  • vankúše.

Sexi sa oblečte

Na masáž sa pripravte aj vy. Môžete si obliecť niečo jednoduché ale zároveň sexi, čím zvýšite celkový pôžitok z masáže na maximum. Vyskúšajte krásne kombinácie spodnej bielizne a postroj na telo, ktoré nájdete v červenej alebo čiernej farbe.

postroj na telo

Pripravte si oleje

Masážne oleje pomáhajú znižovať trenie a zlepšujú pocit pri masáži. Existujú rôzne druhy masážnych olejov, vrátane tých s vôňou a bez nej. Pri tantrickej masáži lingamu môže vonný olej pomôcť zvýšiť vzrušenie. Bez ohľadu na to, aký typ oleja si vyberiete, najlepšie bude niečo prírodné a hypoalergénne, najmä pre citlivú pokožku. Siahnite po:

  • olivovom oleji alebo kokosovom oleji,
  • análnom lubrikačnom géle na vodnej báze (na masáž prostaty).

 

Pripravte partnera

Uložte partnera na chrbát na posteľ alebo podložku (na zemi), teda tam, kde je mu to najpohodlnejšie. Môžete mu aj podložiť hlavu alebo boky vankúšom. Nohy by mal mať roztiahnuté od seba s pokrčenými kolenami tak, aby ste mali ľahký prístup ku všetkým častiam jeho genitálií. Partner by mal zhlboka dýchať. To napomáha hlbšej relaxácii.

 

Začnite pomaly

Začnite masáž zameraním sa na periférne oblasti, ako sú:

  • podbruško,
  • horná časť stehien,
  • vnútorné stehná.

Pomaly a zámerne pohybujte rukami po pokožke a pripravte si tak pôdu pre zmyselný zážitok. Ak poznáte erotogénne zóny svojho partnera, masírovanie týchto oblastí môže pomôcť vyvolať počiatočné potešenie bez toho, aby ste sa pohybovali príliš rýchlo. Pamätajte, že cieľom masáže lingamu je ísť pomaly a precítiť tak všetky príjemné pocity.

Masáž semenníkov a hrádze

Teraz je čas presunúť sa z erotogénnych zón do citlivejších oblastí. Začnite so semenníkmi a venujte čas čo najjemnejšej masáži tejto oblasti. Ak to máte radi vy alebo váš partner, hrádza môže byť ďalšou zmyselnou oblasťou, ktorú treba preskúmať. Keď ste pripravení ísť ďalej, presuňte masáž na koreň penisu pomocou jemných hladiacich pohybov. Keď sa pohybujete smerom k žaludi penisu, masírujte časti penisu pomaly a zmyselne.

masáž semeníkov

Celková masáž

  • Striedajte svoj úchop od tvrdšieho k jemnejšiemu.
  • Obmieňajte sekvencie ťahov nahor a nadol a striedajte ich s otočným pohybom.
  • Ak používate iba jednu ruku, striedajte používanie pravej a ľavej ruky.
  • Masírujte penis oboma rukami.
  • masáž penisu
  • Zmeňte rýchlosť od pomalej až po rýchlu. Začnite pomaly a zrýchľujte, potom sa znova vráťte na pomalú rýchlosť. Neustále striedajte tlak, rýchlosť, rytmus a metódy.
  • Tiež striedajte silu, aby ste začali od koreňa až po žaluď.

masáž lingamu

Masáž prostaty

Ide o veľmi chúlostivú masáž, preto je dôležité partnera na to pripraviť. Niektorí môžu mať s touto masážou problém, pretože sa hanbia. Ak ho však presvedčíte, určite na to nikdy nezabudne a vy prelomíte ľady. Na túto masáž použite análny lubrikačný gél na vodnej báze pre lepší prienik. Ak chcete nájsť prostatu, jemne vložte prst (najlepšie prostredník, ukazovákom prostatu nemusíte dočiahnuť) do konečníka, pričom špičku prsta natočte smerom k prednej časti tela. Prostatu budete cítiť pod prstom ako malú guličku.  Keď ju nájdete, môžete použiť jemný tlak na stimuláciu oblasti. U niektorých ľudí môže stimulácia prostaty dokonca viesť k príjemnému orgazmu prostaty. Pri masáži striedame iba tlak na prostatu.

masáž prostaty

Cvičte zdržanlivosť

Keď cítite, že sa blíži orgazmus, alebo si všimnete, že váš partner je blízko orgazmu, stiahnite sa a sústreďte sa na inú oblasť. V tejto praxi, nazývanej lemovanie, môžete pokračovať počas celej masáže tak dlho, ako to vás alebo vášho partnera baví. Ak vy alebo váš partner dosiahnete orgazmus na začiatku masáže, je to tiež v poriadku. Necíťte sa pod tlakom, aby ste masáž predčasne ukončili. Zmyselná masáž lingamu môže byť príjemná aj po dosiahnutí orgazmu.

Aké sú výhody masáže lingamu?

Zatiaľ čo masáž lingamu má byť sexuálnym zážitkom, existuje mnoho výhod nad rámec potešenia. Predpokladá sa, že masáž lingamu:

  • Podporuje hojenie celého tela.  Podľa budhistických princípov sa verí, že masáž lingamu môže pomôcť vyliečiť sa z traumy a zosúladiť sa so svojím duchovným a sexuálnym ja.
  • Zbavuje stresu v celom tele. Sex je aktivita, ktorá prospieva telu a mysli. Tiež zvyšuje libido a znižuje riziko chronických ochorení. Masáž tiež spôsobuje uvoľnenie celého tela, pričom znižuje stres.