Ako začať s BDSM? Sprievodca pre ľudí 40+

Práve vek 40+ je skvelým časom na zlepšenie kvality vášho sexuálneho života. Poradíme vám, ako začať s BDSM.

Je dôležité hľadať nové oblasti sexuálnej aktivity. V mnohých prípadoch dokážu niektoré BDSM praktiky vrátiť do vzťahu vášeň a vzrušenie. Preto sme sa rozhodli opísať prvé kroky v BDSM pre 40+.

BDSM – čo je to?

Dominancia a masochizmus patria k najzaujímavejším témam týkajúcim sa sexu. Okrem iného sú aj tým, čo označuje skratka BDSM:

Bondage – spútavanie – umenie bondage je mimoriadne zaujímavým prvkom dominancie a podriadenia. Potom, keď je náš partner spútaný, môžeme s ním robiť všetko. Samozrejme, všetko, čo nám vopred dovolí. K bondage patrí aj japonské umenie šibari alebo umelecké zväzovanie lanom. V tomto prípade bude základom nielen kvalitné lano či páska, ale aj putá a postroje.

Disciplína – disciplinovanie, alebo pociťovanie potešenia z prikazovania či trestania. Ľudia, ktorí radšej rozkazujú, než aby sa podriaďovali príkazom, sa nazývajú “domina” (v prípade dám) a “master” (ak ide o mužov). Ak však jeden z partnerov rád stojí na oboch stranách “barikády”, nazýva sa “switch”. Samozrejme, že atribútom každej dominy, pána je bič. Nájdete ho v každej sade BDSM pomôcok.

Sadizmus – znie trochu drasticky, ale nemusí to tak byť. Uspokojenie zo spôsobenia bolesti môže byť očisťujúce a dobré pre obe strany. Nejde však o neznesiteľnú bolesť – môže ísť napríklad o vzájomné polievanie voskom, ktorý sa mení na zmyselný masážny olej, pomocou erotickej sviečky. Miernu a príjemnú bolesť môže spôsobiť aj výprask, facka a niekedy aj spontánny análny sex.

Masochizmus –  je potešenie spojené s prijímaním telesných trestov a bolesti ako potešenia. Je to druh podriadenia sa druhej strane, ktorá prostredníctvom kontrolovaných sexuálnych praktík, kultúrne považovaných za nepríjemné (už spomínané plieskanie po tvári, hra s voskom), poskytuje submisívnej osobe potešenie.

ako začať s bdsm
Set- zlý zajačik

BDSM pre vek 40+ a ako začať s BDSM?

BDSM pre ľudí 40+ môže byť skvelým dobrodružstvom a zámienkou na oživenie vzrušenia v posteli. BDSM je pre ľudí v strednom veku skvelým spôsobom, ako zažiť svoju druhú mladosť a držať krok s najnovším trendom v tejto oblasti. Ak už teda poznáte základy BDSM, oplatí sa vedieť, ako urobiť prvé kroky. Najdôležitejšie prvky BDSM pre 40+ sú:

  • úprimný rozhovor s partnerom – je to nevyhnutné, ak ste vo vzťahu a toto dobrodružstvo chcete začať práve s partnerom. Pred každými BDSM hrátkami je dôležité prediskutovať, čo presne môžete jeden s druhým robiť. A hlavné je stanoviť si hranice.
  • prvé nákupy – začnite so základmi, takže si zaobstarajte putá, bičík alebo plácačku a môžete vyskúšať aj BDSM set na oblečenie. Ide o základné pomôcky. Skvelé sú aj celé sady BDSM pomôcok, ktoré obsahujú základné veci, ako sú putá na nohy, zvlhčujúci gél, šatku…
  • dobrý scenár – atmosféra je v BDSM najdôležitejšia, takže pri prvých krokoch by malo byť všetko starostlivo naplánované a premyslené. Kto je radšej pánom, dominantný alebo submisívny? Naplánujte si tiež deň a čas tak, aby vás nikto v danej chvíli nerušil. Vypnite telefóny, zapáľte sviečky, nejedzte veľa – cíťte sa ľahko a slobodne.
BDSM set
Bdsm set – Nespútaná Bohyňa

BDSM hry

Pre BDSM hry môže existovať mnoho scenárov. Začnite s tými najmenej komplikovanými, aby ste si ich osvojili a ani jeden z vás sa necítil nepohodlne.

Pokiaľ ide o samotné scenáre, môžete si vybrať z:

  • hra na dobré a zlé dievča – klasika v BDSM. Jeden partner je submisívny a druhý partner sa stáva pánom – rozkazuje, plieska, jemne škrtí a fackuje, keď robí niečo, čo by sa mu nemuselo páčiť;
  • domina alebo pán – partner alebo partnerka má moc a môže ju použiť akýmkoľvek vopred určeným spôsobom (môže dokonca preniknúť do svojho partnera umelým penisom);
  • teplotné hry – horúci vosk a studené kocky ľadu – to môže byť tiež súčasťou peknej BDSM predohry.