Ako si vybrať a nosiť samodržiace pančuchy – samodržky?

Samodržiace pančuchy „samodržky” majú oproti celým klasickým pančuchám niekoľko výhod. Netlačia v páse, sú praktické – v lete skvelou menej teplou formou siloniek a rozhodne umocňujú pocit ženskosti.Držia samé vďaka silikónovým prúžkom alebo sa dajú pripevniť na podväzkový pás. Ako si však vybrať a nosiť „samodržky”?

 

Veľkosti

Aby vám správne sedeli, dajte si pozor, aby ste si nevybrali väčšiu veľkosť. Ideálna výška, kam by mali dosiahnuť, je až v hornej polovici stehien. Avšak podstatné je, aby ste v prípade nosenia pod krátkou sukňou či šatami dbali na to, že nebudú vidieť ich samodržiace prúžky. Existuje mnoho vyhotovení, ktoré sa hodia k rôznym príležitostiam a jednotlivým outfitom.

Ak nosíte samdržiace pančuchy aj s podväzkovým pásom, môžu byť samodržky menšie – kratšie, aby viac natiahli podväzkový pás. Potrebujete na správne určenie veľkosti panúch poznať svoje miery, a to váhu a výšku. Všetky pančuchy, aj samodržiace majú vždy svoju tabuľku veľkostí a príslušné miery vás dovedú k tým správnym veľkostiam. Bežne ide o veľkosti s označením S, M, L, XL, občas je to podľa čísel, teda 1, 2, 3, 4.

samodržky

Priesvitnosť

Či už si zvolíte variant s pásikom alebo bez, čipkované alebo chcete priesvitné, je dôležité vedieť, čo znamená označenie DEN. To vám napovie, akú hustotu vlákien pančušky majú, teda ako  veľmi sú hrubé alebo priesvitné.

Samotné silonky sú tenučké a priesvitné, majú označenie DEN 6 až 10. Postupne vyššie, až k 20 DEN sú to skôr pančuchové nohavice na bežné nosenie. Do 40 DEN sú ešte trochu priehľadné, ale nad 40 sú to už skôr zimné pančuchy, ktoré sú úplne nerpiehľadné.

 

S čím nosiť samodržky

Samodržky môžete nosiť s akýmkoľvek outfitom. Ideálne sú ku sukni, ktorá prekrýva čipkovaný lem. Tiež sú super doplnkom ku erotickej spodnej bielizni alebo aj k postrojom, ktoré dokonalé dopĺňajú. Veď čo môže byť viac sexi ako čierne pančuchy a podpätky?