Ako nosiť sieťované pančuchy?

Sieťované pančuchy sú obľúbeným doplnkom outfitu mnohých žien. Nie každý typ je však jednoduché nosiť. Z pestrého výberu rôznych farieb a vzorov sú najviac kontroverzné a zároveň mimoriadne módne čierne sieťované pančuchy.

Nie sú na zahriatie ako iné pančušky, sú celkom extravagantným doplnkom, ktorý však dokážete skombinovať s čímkoľvek a na akúkoľvek príležitosť. Je však niekoľko vecí, na ktoré by ste si mali dať pozor.

pančuchy so sieťkou

Od rebelstva po elegantnosť

Sieťované pančušky sú asi najviac vidieť pri bežnom nosení, keď sa kombinujú s deravými džínsami alebo riflovými kraťasmi. Úplne v poriadku je aj kombinácia ležérneho oblečenia ako sú dlhé tričká alebo šaty, najlepšie nad kolená. Väčšinou je najlepšie obdobie na ich nosenie jar alebo jeseň. Do outfitu však vedia zapadnúť aj v zimšom období – nielen pod dlhé ďeravé rifle, ale aj celé. Avšak tak, aby vynikli a teda aby zostal na nohe pre ne priestor. Sú vhodné napríklad lodičky s uzavretou špičkou alebo aj nízke tenisky.

Pokiaľ sa rozhodnete nosiť „sieťovky” v slnečnom počasí, dajte si pozor na opálenie. Teda ak nechcete mať po zvyšok leta na nohách kosoštvorce. Ďalej si dajte pozor aj na kombináciu s minisukňami a koženými vecami, ktoré môžu pôsobiť príliž neeticky a pripomínať históriu využitia sieťovaných pančúch. V tomto období však majú aj jednu praktickú výhodu. Pokiaľ sa chystáte niekam, kde bontón určuje nosiť pančuchy, dajú sa zvoliť ako menej zahrievajúca vrstva pančúch.

Pokiaľ si myslíte, že na slávnostnejšie chvíle sieťované pančuchy nepatria, už dlho tomu tak nie je. Nosia sa nielen na koncerty, párty či do školy, ale aj do práce, divadla či na operu. V tomto prípade však treba dbať na jednoznačnú elegantnosť zvyšného oblečenia. Jediným extravagantným kúskom by mali zostať sieťované pančuchy. Kombinujú sa s menej výstrednými šatami, často bez vzorov a bez komplikovaných strihov či dokonca hlbokých výstrihov. Ako sme spomínali, lodičky sa k nim naozaj hodia, ale netreba sa báť ani vysokých čižiem k šatám či sukni. Odvážne typy si trúfnu aj na kombinovanie so sandálmi.

sieťované pančuchy

Nie je sieťka ako sieťka

Čo sa týka farebnosti pančúch a veľkosti dierok, jednoduchým pravidlom je, že najmenej “kričia” vždy sieťované pančuchy s menšími očkami a s nevýraznými farbami. Už sami osebe sú extravagantným doplnkom, takže nepotrebujú byť inej než čiernej, bielej alebo hnedej farby.

Ak si však túžite dať predsa len nejakú sviežejšiu farbu, dodržte jej odtieň v celom outfite, prípadne dopĺňajte jednoduché kombinácie a jednofarebné kusy oblečenia. Môžete sa inšpirovať napríklad aj farebným Oswaldovým kruhom miešania farieb. Zobrazuje protichodné farby, ktoré sa navzájom najlepšie kombinujú.

K sieťovaným pančuškám tak treba voliť viac jednoduchosti, menej farieb a vzorov, úplne sa vyhnúť extravagantným doplnkom a letnému slnku. Topánky zvoliť radšej tie s uzavretou špičkou a hlavne sa netreba báť skúsiť kombinovať.