8 dôvodov, prečo je obojok na krk trendy v každom veku

Všimli ste si, že nech sa móda časom akokoľvek mení, obojky na krk sa v rôznych štýloch nosili od nepamäti. Niekedy boli vo forme mašličiek k šatám, inokedy plastové chokery, obojky z čipky i zo stužiek, pri iných príležitostiach zase kožené obojky. Ozdoby na krk nikdy nevyšli z módy a sú tak univerzálne, že im môže nosiť naozaj každý. Prečo je obojok na krk tak populárny?

Obojok na krk ako inštinkt dokonalosti

Žena s obojkom na krku v sebe skrýva viac, ako sa na prvý pohľad zdá. Nielen že vyniká jedinečnosťou a zaujímavým štýlom, ale ukazuje aj svoju túžbu po dokonalej kráse. Psychológovia dokázali, že žena s ozdobami na krku má viac sebavedomia a pocitu dokonalosti. Videli ste ženu, ktorá si nasadila choker k šatám? Ide o kombináciu jemnej ženskosti a silnej dominancie. Taká žena vie, čo chce. Obojok na krku krásne zvýrazní jej príťažlivosť.

Kultúra obojkov pokračuje od nepamäti

Vedeli ste, že obojky na krk sa nosia už od nepamäti? Prvé zmienky padajú až do obdobia 2500 rokov p.n.l., kedy obojky neslúžili len ako módny doplnok, ale aj ako ochrana voči zlým silám a diabolským energiám. Už ženy v Mezopotámii a v starovekom Egypte zdobili svoje krky rôznymi obojkami. Nosením chokera si môžete nepriamo uctiť aj pamiatku predkov. Obojok totiž patrí do survival a trendy doplnkov. V šesťdesiatych rokoch zase farebné kvetové obojky a šatky zdobili krky deťom prírody v hippie kultúre. Či už ide o mladé dievčatá, ktoré chcú svetu ukázať svoju silu a nezávislosť, alebo dospelé ženy, ktoré sa neboja vyčnievať z radu, tento doplnok nevyjde z módy pre žiadnu generáciu.

Obojok na krk púta pozornosť

Nie každý dôvod obojku na krku je spojený s hlbokou históriou. Kožené obojky na krk jednoducho často pútajú pozornosť. Či už pozitívnu alebo negatívnu, všetky oči budú na vás. Ak k tomu pridáte trošku sebavedomia, dostane sa k vám množstvo obdivu a uznania.

Sila ženy vo vzťahu

Obojok na krk nemusí byť len módny doplnok. Chcete získať silu a moc nad svojím partnerom? Nasaďte si obojok a nechajte jeho fantáziu plynúť. Či už budete v submisívnej alebo dominantnej roli, verte, že všetka moc bude vo vašich rukách. Kožené škrtidlá majú v sebe tajomnú feministickú silu, s takouto ozdobou vždy dosiahnete, čo chcete.

Symbol odvahy

Do určitej spoločnosti to chce veľa odvahy. Nosiť obojok na krk na verejnosti nie je pre tiché sivé myšky. Takúto odvahu majú osoby, ktoré si nenechávajú svoje sny a túžby len pre seba. Choďte proti prúdu, buďte odvážna a ukážte partnerovi i okoliu, čo sa vo vás naozaj skrýva. Sila, odvaha, nebojácnosť – aj to dokáže symbolizovať obyčajný obojok z kože!

Skutočný fanúšik

Ďalším dôvodom na nosenie kožených obojkov je obdiv niektorých osobností. Kto je vaším vzorom? Koho obdivujete? Na koho sa chcete podobať? Každá celebrita a slávna osobnosť má svoj jedinečný štýl. Je vaša platonická láska populárny spevák, top modelka alebo výstredný herec? Pokiaľ nosia obojky vaše vzory, musíte aj vy. Samozrejme, vo svojom vlastnom štýle – originalita a jedinečnosť je pre každého iná. Pýšte sa škrtidlami na krku a staňte sa hviezdou vášho okolia.

BDSM doplnok

Kožený obojok na krk sa dá ideálne použiť v spálni. Erotické radovánky s obojkom pre muža i ženu zaujímavo okorenia váš sexuálny život. Sexy obojky vám dajú správne sebavedomia a vytvoria množstvo nových nápadov na dospelé hranie. Preferujete mať obojok na sebe alebo ním chcete ovládať svojho partnera?

obojok na krk + Pridať novú kategóriu

Univerzálnosť

Obojok na krk či choker je všestranný, dá sa ľahko prispôsobiť a kombinovať s rôznymi štýlmi módy. Rátajte však s tým, že vždy zostane tým najvýraznejším kúskom. Vyzerá dobre, lákavo a môžete si vybrať z veľkého množstva návrhov i materiálov. Chcete klasický čierny alebo farebný? Z kože, z látky alebo z kovu? Čo tak doplnený o kovové krúžky, o diamanty alebo perly? Správnym výberom premeníte obojok na erotickú hračku alebo mu dáte sofistikovanosť a úroveň vyššej triedy.